Gyökérkezelés

A gyökérkezelés a foghúzás elkerülésére ajánlott fogmegtartó beavatkozás, amikor a fogak gyökerének belső, fertőzött részét tisztítjuk, fertőtlenítjük és betömjük. Érzésre ez a kezelés hasonlít egy hagyományos fogtömésre, de annál mélyebbre terjed.

A kezelésre szükség lehet mélyre terjedő fogszuvasodások és fogat érintő balesetek miatt. Az érintett fogak „belét” eltávolítjuk és alapos fertőtlenítésen esnek át a kitisztított gyökércsatornák. Mindezt természetesen teljes érzéstelenségben végezzük a legmodernebb naprakész eszközökkel (Reciproc Endomotorok), nagy nagyításban Loope-k és Mikroszkópok alatt. 

A páciens a gyökérkezelés során nem érez fájdalmat!

Miért van szükség gyökérkezelésre? Leggyakoribb oka az erős fogfájás, melynek oka a mély szuvasodás, a mély tömés, fogsérülés, vagy fogtörés.

LEHETSÉGES TÜNETEK: 

 

  • fogfájás az enyhétől a szinte elviselhetetlenig
  • változó erősségű fájdalom napközben, fájdalom a fogra ráharapáskor 
  • elnyújtott fájdalom a fogon forró ételek és italok fogyasztásakor 
  • érzékeny vagy duzzadt íny az érintett fog gyökere körül, olykor egy kis mitesszer-szerű duzzanat jelenik meg a területen

 

Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, keressen fel bennünket egy vizsgálat és kezelési terv elkészítése céljából vagy azonnali fájdalomcsökkentés miatt!

Mi az előnye a gyökérkezelésnek? Ezzel a beavatkozással elkerülhető a fog azonnali elvesztése. A kezeléssel megakadályozzuk a fertőzés és a baktériumok szomszédos fogakra és vérbe terjedését. Az íny és csont gyulladását csökkentjük és a fogak nagyobb eséllyel, hosszabb távon is megtarthatók.

Fájdalmas a gyökérkezelés? Régen ezek a kezelések fájdalommal jártak a gyengébb érzéstelenítők és enyhe fertőtlenítők miatt. Napjainkban azonban a modern fogászati tudománynak köszönhetően teljesen fájdalommentesen végezzük ezeket a kezeléseket. 

Mi történik a gyökérkezelés után a foggal? A sikeres gyökérkezelési procedúra befejeztével a fogak elveszítik vitalitásukat (nem élő fogak többé) és idővel törékenyebbé válnak. Minél hátrébb van a fog, annál nagyobb a terhelés rágáskor számára. Ezeket védeni kell a törés lehetőségétől, mivel ez foghúzáshoz vezethet. Fogorvosaink minden esetben koronákat és betéteket ajánlanak a fogak védelmére, hogy hosszú távon visszanyerhesse a funkcióját és természetes küllemét a gyökérkezelt fog.

Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu