Hidak

Amikor foghiánytól szenvedünk, gyakran lehet megoldás a híd a hiány kipótlására.

A hidak a koronákhoz hasonló anyagokból készülnek. A készítési és beragasztási sorrendjük is a koronákéhoz hasonló, viszont az esetek túlnyomó többségében csak a hiányok pótlására választjuk ezt a megoldást. Elengedhetetlen a szomszédos fogak megléte, amikhez a hidakat kerámia koronáikon keresztül  tudjuk kapcsolni.

A hidak alkalmazása fájdalommentes beavatkozás!

A foghiány minden esetben a többi fog nagyobb igénybevételéhez vezet. Befolyásolja a harapásunkat, az evés és a mosolygás zavaró körülménye lehet. Ezek kiküszöbölésére tökéletes kezelési opció a foghiányra híd tervezése.

A hidak fix fogpótlások, azokat nem lehet eltávolítani, véglegesen kerülnek beragasztásra a szánkba.

A hidak ragasztásra kerülhetnek természetes vagy mesterséges (implantátum) fogakra egyaránt és az ezek közötti hézagot „hidalják” át.

Miért van szükség híd készítésére? A híd a harapási/rágási funkció anatómikus helyreállítása mellett a fogazat esztétikai megjelenést is segíti. A foghiány a megmaradt fogak dőléséhez és ezáltal rosszul illeszkedő fogazathoz vezethet, amelyet a híd megakadályoz. A foghiány a vele szemben lévő fogak túlnövekedéséhez és lazulásához vezethet, ez a híd miatt szintén nem következik be. A foghiány nagyobb terhet hárít a maradék fogazatra, így azok korai elvesztését is eredményezheti. Ezt a híd megakadályozza.

Mi az előnye a hidaknak? Egy jól kivitelezett híd erős, tartós, ugyanúgy néz ki és olyan érzés, mint a természetes fogaink. A híd kitölti a fogak közti réseket, pontosan egyezik a szomszédos fogak színével. A megfelelően ápolt híd évtizedekig is tarthat. Bármekkora is a rés, az mindig a többi fog túlterhelését, rossz harapást, ezáltal egészségügyi panaszokat (fejfájás, ízületi kattogás, nyakfájás stb) okozhat. 

Miért és hogyan kell ápolni a hidat? Az ápolás a híd tartósságának feltétele, ezáltal a híd alatti fogak és az íny egészségét is hosszú távon megőrizzük. Napi kétszer fluorid tartalmú fogkrém használata és fogselyem használata szükséges a fog és az íny védelmében. Csökkentett cukros és savas ételek/italok fogyasztása megelőzi a korona szuvasodását. Rendszeres fogorvosi vizsgálattal és fogkő-eltávolítással meghosszabbítható a híd élettartama.

Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu