Szájhigiénia / Fogkő-eltávolítás

Mert a megelőzés mindig fontosabb, mint a kezelés! 

Az egészséges szájhoz hozzátartozik a fenntartandó és rendszeresen ellenőrzött szájhigiéné. A szájüregi problémák kialakulásának elkerülésére és az egészséges íny elérése érdekében a páciens-dentálhigiénikus-fogorvos „háromszögének” szoros együttműködése szükséges.

A legbiztosabb útja a jól karbantartott, ápolt szájnak a fogorvosi rendelőben történő dentálhigiénés tanácsadás, amikor is a dentálhigiénius tájékoztatást ad a szuvasodás, az ínygyulladás, a csontsorvadás okairól és elkerülésének lehetőségeiről.

A fogápolási módszerek (pl. a fogmosás technikái, a fogselymezés fortályai, fogkrémek és szájvizek típusai, helyes mennyiségük és használatuk) fontos részét képezik a tanácsadásnak. Része a tanácsadásnak a fogkő mennyiségének felmérése és szükség esetén javaslat a fogkő-eltávolításra, illetve egyéni hajlamtól függően a fogkő-eltávolítás gyakoriságára tett javaslat is.

Minden ember szájában, a korától és genetikai hajlamától függően, más típusú baktériumok szaporodnak előszeretettel. Bizonyos baktériumok szuvasodást, míg mások ínysorvadást okoznak. Bizonyos kor felett (de hajlamtól függően már gyerekkortól is) az íny alatt élő baktériumok szaporodnak nagy mennyiségben, ezek sem fogkefével, sem szájvízzel nem érhetők el. E baktériumok zavartalan terjeszkedése komoly problémák (csontvesztés, foglazulás) forrása. Ezért mennyiségüket rendszeresen csökkenteni kell professzionálisan a fogorvosnál. Kinek gyakrabban, 3-4 havonta, kinek ritkábban, évente.

A dohányzás, bizonyos betegségek és gyógyszerek, illetve a családi kórtörténet is megkövetelheti a professzionális tisztítások számának növelését.

IDŐPONT KÖZVETLENÜL A DENTÁLHIGIÉNIKUSHOZ

Rendelőnk felkészült dentálhigiénikusa szeretettel várja a pácienseket fogorvosi vizsgálat teljessége nélkül is. Hozzá közvetlenül is van lehetőség időpont egyeztetésére. Természetesen a fogászati kezeléseknek mindig része egy higiénés kezelés is.

Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu