esztétikus tömések


Időpontfoglalás

All you need is smile

A FOGHOZ TÖKÉLETESEN ILLŐ ESZTÉTIKUS TÖMÉSEK AZ EGÉSZSÉGÉRT ÉS SZÉPSÉGÉRT! 

Miért válasszam esztétikus fogtömésekhez a Dental Angelst?


1. Képzett esztétikai szakorvosok

A teljes mosolyt figyelembe vesszük munkánk során


2. Fogszínű

Pontosan tudjuk utánozni a fogak színét


3. Fájdalommentes

Modern érzéstelenítő segítségével semmit nem lehet érezni


4. Megértő kollégák

Minden igényét figyelembe vesszük


5. Fogszuvasodás ellen

Csak így állítható meg a fog romlása


6. Letört fogak kezeléséhez is

Esettől függően letört fogrészek kiegészítéséhez

A fogtömésről bővebben


A fogtömés az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás. Kifejezetten fogszuvasodás vagy egyéb károsodás miatt használt helyreállító megoldás. Nem csak esztétikai okokból, hanem az egészség szempontjából is fontos beavatkozás. Lényege, hogy a fog szuvas részeit óvatosan eltávolítjuk. Ezt követően az eltávolított részek helyét esztétikus tömőanyaggal építjük újra, hogy visszaállítsuk a fogat eredeti állapotába.


A fogorvosi vizsgálat során ellenőrizzük a fog minden egyes felszínét a szuvasodás jeleit keresve. Bármilyen, a normálistól eltérő képet látunk, úgy szükség esetén fogászati röntgenfelvételt készítünk. Ezt követően átbeszéljük a lehetőségeket és kezelési tervet készítünk.


Magától nem múlik el a fogszuvasodás. Ezért rendkívül fontos, hogy időben és megfelelően legyen kezelve minden érintett fog, hiszen számos egyéb, akár súlyosabb problémákhoz is vezethet. A fogszuvasodás jeleit általában már csak akkor tapasztalhatjuk, amikor jelentősen érintett egy-egy fog. Ezért is javasoljuk a 3-6 havonta történő fogászati kontrollt. 


Fogszuvasodás


A fogszuvasodás akkor következik be, amikor a szájban lévő káros baktériumok savakat termelnek, amelyek erodálják a fogak védőrétegét. Először a zománc sérül, majd később a dentin károsodik. Ahogyan súlyosbodik a probléma, úgy egyre inkább tapasztalható érzékenység és fájdalom. A fogszuvasodás súlyosabb fogászati problémákká fejlődhet, mint például fertőzések vagy fogvesztés.

 Mi a kezelés menete?


1. Konzultáció és röntgen

2. Érzéstelenítés

3. Fogszuvasodás eltávolítása

4. A fog előkészítése fogtöméshez

5. Tömőanyagból fogépítés

6. Formázás és polírozás

7. A kényelmes harapás beállításaIdőpontot foglalok