koronák

PORCELÁN & CIRKÓNIUM

 

Időpontfoglalás

All you need is smile

tartós és esztétikus megoldás akár évtizedekre!

Prémium anyagú és élethű megjelenésű koronák a fogak hosszútávú megtartásához fémmentesen, mellékhatások és fájdalom nélkül. Segítünk a cirkon és porcelán korona kiválasztásában, hogy új mosolyod tökéletes legyen. Jelentkezz be most!

Miért válaszd a cirkónium vagy porcelán koronákat a Dental Angelsnél?


 1. Képzett esztétikai szakorvosok
  Az arc esztétikát is figyelembe vesszük tervezésnél
 2. Hatékony kezelés
  Digitálisan tervezünk a legpontosabb eredményért
 3. Fájdalommentes megoldás
  Kíméletes anyagokat és világszínvonalú technológiát használunk
 4. Biztonságos
  Biokompatibilis anyagokkal dolgozunk, nem allergizálnak
 5. Tartós eredmény
  Megfelelő szájhigiénia mellett akár évtizedekig kitarthat
 6. Megértő fogorvosok és asszisztensek
  Személyre szabottan nyújtunk megoldást

Bejelentkezek

Mit jelent a cirkon vagy porcelán korona?


A porcelán és cirkon koronák teljesen fémmentes fogpótlások, amelyeket a lecsiszolt fogak felszínére vagy implantátumra helyezünk. Pontosan illeszkednek a lecsiszolt fogakra, mivel digitális technikával készülnek laboratóriumban. A koronák a fogak formáját precízen utánozzák, így állítva vissza a fog eredeti anatómiáját és ezen keresztül a megfelelő rágási funkciót. 


Amikor a fog túlságosan sérült és már a fogtömés vagy inlay/onlay fogbetét nem tudja megoldani a problémát, akkor fogkoronát helyezünk az ínyvonal feletti lecsiszolt fogra.


Koronák kerülhetnek a törött vagy szuvas fogak vagy nagy tömések felszínére is. A koronák kiváló védelmét látják el a gyökérkezelt fogaknak is hosszú távon. Esztétikai követelményeknek is eleget téve néha felhelyezzük a koronákat erősen elszíneződött, illetve formáját veszett (pl. kopott) fogak felszínére is.

Végre találtam egy fogorvost!

Marton 

Végre találtam egy fogorvost, ahol normális, szakszerű ellátást nyújtanak és nem bagatellizálják a problémámat. Köszönöm szépen, már nem kérdés, hogy mindig a Dental Angels-hez fogok fordulni!

Mik az előnyei és hátrányai a cirkónium és porcelán koronáknak?


A cirkónium fogkoronák előnyei közé tartozik a tartósság. A cirkónium rendkívül erős és tartós anyag, amely ellenáll a nagy rágóerőknek. Kevésbé hajlamos törésre és kopásra, mint a porcelán. A cirkónium biokompatibilis, ami azt jelenti, hogy a szervezet jól tolerálja, és ritkán okoz allergiás reakciókat, így alkalmasabb azok számára, akik fémallergiával küzdenek. Különösen alkalmas a hátsó fogak restaurálására, ahol nagyobb erőhatások érik a fogakat. Kevesebb foganyagot kell eltávolítani a cirkónium korona elhelyezése előtt. Hátrányai közé tartozik, hogy bár esztétikus, néha nem éri el a teljes porcelán korona természetes áttetszőségét az elülső fogaknál. 


A porcelán koronák nagyon esztétikusak és természetes megjelenésűek, mivel hasonlóak a valódi fogzománc áttetszőségéhez, így ideális választás az elülső fogak restaurálására. Továbbá a porcelán koronák nem színeződnek el az idő múlásával. A porcelán is biokompatibilis anyag, így nem okoz allergiás reakciókat. Sajnos kevésbé tartós, mint a cirkónium ezáltal könnyebben törhet vagy repedhet nagy rágóerők hatására.


Melyiket ajánljuk?


Mind a cirkónium, mind a porcelán koronák kiváló választások a fogászati restaurációkhoz és mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A választás gyakran attól függ, hogy melyik fogat kell restaurálni, milyen erők hatnak rá és milyen esztétikai igények merülnek fel. Az elülső fogak esetében a porcelán koronák általában előnyösebbek a természetesebb megjelenésük miatt. A hátsó fogak esetében a cirkónium koronák erősségük és tartósságuk miatt megfelelőbbek. Szakembereink szívesen segítenek a választásban!


Bejelentkezek