hidak 

Időpontfoglalás

All you need is smile

tartós fogpótlás fogászati híddal

Foghiány esetén minél hamarabb szükséges felkeresni fogászatunkat, hiszen a hiányzó fogak akár komoly egészségügyi problémákat okozhatnak, ami esztétikailag és funkcionálisan is tovább súlyosbíthatja az állapotot. Előzzük meg a bajt, foglalj időpontot most!

Miért válasszam a fogászati híddal történő fogpótlást a Dental Angelsnél?


 1. Tapasztalt fogorvosok
  Szükség esetén több szakterület összedolgozik
 2. Tökéletes esztétika
  A mosolyba tökéletesen illeszkedő színnel és formával készülnek a hidak
 3. Modern technológia
  Digitális eszközökkel és világszínvonalú anyagokkal dolgozunk
 4. Megértő kollégák
  Minden igényt figyelembe veszünk
 5. Minden kérdésre válaszolunk
  Kezelés előtt-közben-után is!

Bejelentkezek

Fogászati híd fogpótláshoz


Amikor foghiánytól szenvedünk, gyakran lehet megoldás a híd a hiány pótlására. A hidak a koronákhoz hasonló anyagokból készülnek. A készítési és beragasztási sorrendjük is a koronákéhoz hasonló, viszont az esetek túlnyomó többségében csak a hiányok pótlására választjuk ezt a megoldást. Elengedhetetlen a szomszédos fogak megléte, amikhez a hidakat kerámia koronáikon keresztül tudjuk kapcsolni. A hidak alkalmazása fájdalommentes beavatkozás!


A foghiány minden esetben a többi fog nagyobb igénybevételéhez vezet. Befolyásolja a harapásunkat, zavarhatja az evést és a mosolygást is. Ezek kiküszöbölésére tökéletes kezelési opció a foghiányra híd tervezése. A hidak fix fogpótlások, azokat nem lehet eltávolítani, véglegesen kerülnek beragasztásra a szájba.


A hidakat ragaszthatjuk természetes vagy mesterséges (implantátum) fogakra egyaránt, így az ezek közötti hézagot „hidalják” át.

Itt minden félelmem elmúlt!

Anna 

Sokat számít számomra, hogyan fogadnak és hogyan működnek… Azt kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Rengeteg műtéten voltam már, de itt minden félelmem elmúlt, mert ahogy beléptem kedves mosolygós emberek fogadtak. Nagyon ügyesek voltak, a kezelés gyorsan és fájdalommentesen ment. Csak így tovább!

Miért van szükség híd készítésére? 


A híd a harapási/rágási funkció anatómikus helyreállítása mellett a fogazat esztétikai megjelenést is előmozdítja. A foghiány a megmaradt fogak dőléséhez és ezáltal rosszul illeszkedő fogazathoz vezethet, amelyet a híd megakadályoz. A foghiány a vele szemben lévő fogak túlnövekedéséhez és lazulásához vezethet, ez a híd miatt szintén nem következik be. A foghiány nagyobb terhet hárít a maradék fogazatra, így azok korai elvesztését is eredményezheti. Ezt a híd szintén megakadályozza.


Mikor megfelelő megoldás fogpótlásra a híd?


Rendelőnkben különféle hídpótlásokat készítünk, beleértve a részleges kivehető vagy teljes kivehető fogsort, a fogászati hidat, a fogászati implantátumra készülő hídpótlást, valamint a fogászati implantátumra készülő rögzített vagy kivehető fogsort.


 • Foghúzás után, a szomszédos fogak preparálásával elkészíthető a foghíd.
 • Ha több fog hiányzik, implantátum beültetésével, a saját fogak lecsiszolása nélkül is pótolható a hiányzó fogak száma foghíddal.
 • Fogágybetegség miatt mozgó fogak stabilizálására is foghíd ajánlott.
 • Veleszületett csírahiány okozta funkcionális problémák vagy túl nagy fogközök miatti esztétikai gondok esetén is kiváló alternatíva a híd fogpótlás, ha el szeretnénk kerülni a fogszabályozást.

Mi az előnye a fogászati hidaknak?


Egy jól kivitelezett foghíd erős, tartós, ugyanúgy néz ki és olyan érzés, mint a természetes fogaink. A híd kitölti a fogak közti réseket, pontosan egyezik a szomszédos fogak színével. A megfelelően ápolva évtizedekig is tarthat. Fontos az elvesztett fogakat pótolni, hiszen bármekkora is legyen rés, az mindig a többi fog túlterheléséhez, rossz harapáshoz és ezáltal olyan egészségügyi panaszokhoz vezethet, mint a fejfájás, ízületi kattogás vagy nyakfájás.


Bejelentkezek