fogeltávolítás

 

Időpontfoglalás

All you need is smile

Nyugodtan, fájdalommentesen A DENTAL angelsnél

Miért válasszam foghúzáshoz 
a Dental Angelst?


 1. Tapasztalt szájsebész szakorvosok
  A foghúzás rutinbeavatkozásnak számít
 2. Rendkívül gyors
  Akár pillanatok alatt elvégezhető
 3. Fájdalommentes
  Modern érzéstelenítő segítségével semmit nem lehet érezni
 4. Megértő, specialista kollégák
  Minden igényt figyelembe veszünk
 5. Minden kérdésére válaszolunk
  Kezelés előtt-közben-után is!
 6. Kihúzott fogak esztétikus pótlása
  Akár azonnali pótlási lehetőség

A foghúzás okai


Léteznek olyan fizikai tényezők, amelyek mellet nincs lehetőség a fogak megmentésére és a foghúzás az egyetlen járható út. Természetesen ezt részletesen egyeztetjük a pácienssel és minden lehetséges opción végigmegyünk fogeltávolítás előtt. Gyakori oka a foghúzásnak:


Súlyos fertőzés okozta fogtályog, túlzsúfolt fogak, ínybetegség okozta meglazult vagy sérült fogak, fizikai hatásból eredő fogsérülés, felkészülés a fogszabályozó kezelésre vagy egyéb problémás fogak, mint a bölcsességfog.


Fogszuvasodás okozta foghúzás


A foghúzás egyik leggyakoribb oka a súlyos fokú szuvasodás. Előfordulhat, hogy olyan mértékben érintett egy fog, hogy azt más fogászati eljárásokkal, mint például a fogtöméssel vagy a gyökérkezeléssel már nem lehet megmenteni. Ilyenkor kénytelenek vagyunk az érintett fogat eltávolítani, hiszen a súlyosan szuvas vagy sérült fog nemcsak fájdalmat és kényelmetlenséget, hanem fertőzéseket és a szájüregi szövődményeket is okozhat.


Bölcsességfog húzás és műtét


A bölcsességfogak általában fiatal felnőtt korban jelennek meg. Azonban gyakran nincs elég hely számukra a szájban, ez pedig különféle problémákhoz vezethet. Emiatt megelőző kezelésként javasolhatjuk a bölcsességfog eltávolítását.


A bölcsességfog műtétnek számos oka lehet. Például, ha nincs elég hely, akkor a szomszédos fogakhoz feszülhet, ami fájdalmat okoz. A leghátsó fogakat tisztán tartani is nagyon nehéz, ezért gyakori a szuvasodásuk is. Előtörése akár a meglévő fogakat is eltolhatja, így tönkretéve a szabályos fogazatot. 


Foghúzást követően


A fertőzések elkerülése és a gyors gyógyulás végett az alábbi javaslataink vannak foghúzást követően.


24 órán keresztül kerülni kell a szájöblögetést. Amíg a zsibbadás fennáll, nem szabad enni és inni semmit. 24 óra elteltével meleg sós vízzel vagy speciális szájvízzel öblögetés javasolt naponta 2-szer néhány napig.


A foghúzástól függően érdemes 1-2 napig kerülni a megerőltető tevékenységek végzését. Ez nem csak sportra vonatkozik, hanem hajolgatásra, pakolásra is. Kerülendő még az alkohol fogyasztása és a dohányzás legalább 24 órán keresztül.


Evésnél érdemes elkerülni a területet pár napig, de fontos, hogy fogkefével nagyon óvatosan tisztán kell tartani a húzás helyét.


Puha diétát és szobahőmérsékletű ételek, italok fogyasztása javasoljuk.


Fájdalom esetén ibuprofen vagy paracetamol tartalmú gyógyszert lehet szedni 2 napig.

Lehetőségek a foghiány pótlására


A foghiányt hidak, fogsorok és implantátumok alkalmazásával lehet megszüntetni. Ezek az opciók minden ember esetében változhatnak az páciens igényeitől, a megmaradt szomszédos fogak és a csont minőségétől, mennyiségétől, valamint sok egyéb tényezőtől függően. Annyi azonban egyértelműen kimondható, hogy felnőtt korban a fogak elvesztése esetén gondolnunk kell a hiányzó fog pótlására minél hamarabb.  


Időpontot foglalok