inlay / onlay

 

Időpontfoglalás

All you need is smile

ellenálló betétek akár évtizedekre!

Az inlay és az onlay ugyanazt a funkciót szolgálják, mint a hagyományos esztétikus fogtömések, csak tartósabbak, ellenállóbak és nem színeződnek el. Mindkettő tökéletes a letört vagy fogszuvasodás miatt sérült fogak helyreállítására, hiszen teljesen természetes érzésre és megjelenésre. Foglalj időpontot most!

Miért válasszam a Dental Angelst inlay és onlay készítéséhez?


 1. Tapasztalt fogorvosok
  Szükség esetén több szakterület összedolgozik
 2. Gyors megoldás
  Esettől függően akár 1-2 fogorvosi látogatás alatt megoldható a probléma
 3. Segítünk hosszútávon megtartani a fogakat
  Nem csak panaszt, hanem az okokat is kezeljük
 4. Megértő kollégák
  Minden igényt figyelembe veszünk
 5. Minden kérdésre válaszolunk
  Kezelés előtt-közben-után is!

Bejelentkezek

Természetes érzés és megjelenés  


Az inlay és onlay betétek olyan fém vagy fémmentes "háztetőcskék", amelyek teljesen visszaállítják az anatómikus formát az érintett fogon. A betétek úgy adják vissza a fog rágó funkcióját, hogy közben maximális stabilitással és ellenállással látják el azt hosszú évekre. Az inlay-t akkor használjuk, amikor a rágófog szélei még egészségesek, viszont a barázdák területén szükség van a tömésre. Az onlay-t olyan esetekben használjuk, amikor a fognak legalább már az egyik széle károsodott. Amennyiben jelentősen sérült a fog felszíne, úgy egy overlay tömést alkalmazunk, ami a fog teljes rágófelszínét lefedi.


Ezért is javasolt az erősen törött, nagy kiterjedésben szuvasodott vagy minden felszínen tömött fogakra az alkalmazásuk. Megoldást jelenthetnek gyökérkezelt fogak megerősítésére vagy íny alá terjedő problémák kezelésére is. Esztétikai okai is lehetnek egy betét készítésének: a formáját elvesztett, kopott vagy erősen elszíneződött fogak fedésére tökéletes megoldás.


Manapság a magas esztétikai igények kielégítése miatt fémmentes, préskerámia, illetve cirkónium betéteket használunk. A betétek a fogak formáját természetesen utánozzák, így állítva vissza a fog eredeti anatómiáját (csücskeit és barázdáit) és ezen keresztül a megfelelő rágási funkciót. A betétek alkalmazása fájdalommentes beavatkozás!

Végre találtam egy fogorvost!

Marton 

Végre találtam egy fogorvost, ahol normális, szakszerű ellátást nyújtanak és nem bagatellizálják a problémámat. Köszönöm szépen, már nem kérdés, hogy mindig a Dental Angels-hez fogok fordulni!

A préskerámia inlay-onlay tömések jellemzői


 • A kerámia kiváló peremzárást nyújt, amely meggátolja a plakk felhalmozódását és a fogak alatti szuvasodást.
 • Kitűnő szigetelő képességgel rendelkezik, így nem kell fogérzékenységtől tartani.
 • Rendkívül természetes megjelenést biztosít, így szinte észrevétlen a saját fogak között.
 • Biokompatibilis, nem vált ki allergiás reakciókat.
 • Hosszú távon is megőrzi esztétikai értékét, mivel anyaga nem öregszik és nem fárad el, valamint ellenáll az elszíneződésnek.
 • Kemény, kopásálló és stabil, akárcsak a természetes fogzománc, ugyanakkor nem szuvasodik.


Cirkónium inlay-onlay fogpótlás főbb tulajdonságai


 • A cirkónium rendkívül tartós és erős anyag, amely nagyobb ellenálló képességgel rendelkezik a töréssel és repedésekkel szemben, mint a porcelán.
 • Nagyon jó peremzárást biztosít, ami minimalizálja a plakk lerakódását és a fog alatti szuvasodás esélyét.
 • Természetes megjelenést biztosít, bár a porcelánnál kissé opálosabb, így kevésbé átlátszó.
 • Biokompatibilis, tehát nem vált ki allergiás reakciókat és jól tolerálható az íny számára.
 • Hosszú távú esztétikai előnyei vannak, mivel az anyag nem színeződik el és nem kopik könnyen.
 • Kemény és kopásálló, hasonlóan a természetes fogzománchoz, de kevésbé hajlamos a szuvasodásra, ugyanakkor valamivel merevebb, mint a porcelán, ami bizonyos esetekben előnyt jelenthet.

Mi az előnye az inlay és onlay betétnek?


Egy jól megtervezett és kivitelezett betét erős, ellenálló, érzésre és küllemre pedig éppen olyan, mintha a saját fogunk lenne. A többi foghoz megegyező színt és formát lehet vele létrehozni a lecsiszolt fogon. A megfelelően ápolt "betét" akár évtizedekig is kitarthat szemben a hagyományos fogtömésekkel, amik kopnak és a színük is változhat.


Bejelentkezek