fogkő-eltávolítás


Időpontfoglalás

All you need is smile

Egészségesebb és ragyogóbb mosoly néhány perc alatt!

Miért válaszd fogkő-eltávolításhoz a Dental Angelst?


 1. Tapasztalt kollégák
  Óvatosan, fájdalommentesen végezzük a kezelést
 2. Fehérebb fogak
  Akár több árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogaid
 3. Segít az ínygyulladás kezelésében
  Megelőzésként is javasoljuk
 4. Megértő kollégák
  Minden igényt figyelembe veszünk
 5. Minden kérdésre válaszolunk
  Kezelés előtt-közben-után is!

Bejelentkezek

Mi az a fogkő és miért létfontosságú annak professzionális eltávolítása?


Sokakat meglep, de a fogainkra rövid időn belül, már a fogmosás befejezése után kezd lerakódni egy mikroszkopikus réteg. Ez a réteg, amelyet dentális plakk vagy biofilm néven is ismerünk, a nyálban lévő ásványi anyagokból és baktériumokból épül fel. Idővel ez a réteg egyre vastagabbá és keményebbé válik. Bár a napi fogmosással ennek egy részét eltávolíthatjuk, a nehezen hozzáférhető helyeken, mint például a fogközökben vagy az íny alatti területeken a plakk megmarad és elmeszesedik. Ezt az elmeszesedett réteget hívjuk fogkőnek. Minél tovább várunk a fogkő eltávolításával, annál sötétebb színűvé válik a lerakódás.


Miért elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia?


A fogkő számos fogászati problémát okozhat, többek között fogszuvasodást, ínygyulladást és fogágy-betegségeket, amelyek végül akár a fogak elvesztéséhez is vezethetnek. Nem csak a meglévő fogak megőrzése miatt kritikus a fogkő rendszeres eltávolítása. Az ínygyulladás az implantátumok elvesztéséhez is vezethet! A fogkövet otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani, ezt kizárólag szakemberek tudják elvégezni ultrahangos fogkő-eltávolító eszközzel. Klinikánkon ez a folyamat teljesen fájdalommentes, így garantáljuk, hogy a kezelés után ragyogó és egészséges mosollyal távozhatsz.


Előzd meg a fogszuvasodást ultrahangos fogkő-eltávolítással


Hiába figyel oda az ember az alapos szájápolási rutinra, a napi kétszeri fogmosás és fogselymezés mellett is kialakul a fogkő. Ezért javasoljuk a fogkő 3-6 havonta történő eltávolítását, hogy megelőzzük a fogszuvasodás és a fogágy-betegségek jelentős részét. 


Általános szájhigiénia


A megfelelő szájhigiénia különösen fontos a dohányosoknak, valamint a kávé és tea rendszeres fogyasztóinak. A tiszta száj friss leheletet, egészségesebb nyálkahártyát és fehérebb fogakat is eredményezhet.


Meghosszabbítja a fogpótlások, implantátumok élettartamát


Ahogy az eredeti fogainkon, úgy az implantátumokon és fogpótlásokon is megtapad a fogkő. Eltávolításával növelhetjük élettartamukat és megőrizhetjük szépségüket.


Fogszabályozás alatt elengedhetetlen


Fogszabályozás alatt könnyebben tapad meg a fogkő, mivel a fogak nehezebben tarthatóak tisztán. Így kiemelten fontos ilyenkor a fogkő eltávolítása.

Fogágybetegség kezelésére

Bizonyos esetekben komolyabb beavatkozások helyett egy egyszerű fogkőlevétel is megoldhat fogágy-betegséget.


Egészségesebb élet


A fogkő számos baktérium forrása lehet, így annak eltávolítása jelentős mértékben hozzájárulhat az általános egészség megtartásához. Köztudott, hogy az ínygyulladás növelheti a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség vagy akár a reuma kockázatát.


Bejelentkezek