GYÖKÉRKEZELÉS

 

Időpontfoglalás

All you need is smile

gyökérkezelés a fogmegtartásért!

A gyökérkezelés a foghúzás elkerülésére ajánlott fogmegtartó beavatkozás, amikor a fogak gyökerének belső, fertőzött részét tisztítjuk, fertőtlenítjük és betömjük. Érzésre ez a kezelés hasonlít egy hagyományos fogtömésre. Teljesen fájdalommentes modern technológiánk segítségével!

Miért válasszam gyökérkezeléshez
a Dental Angelst?


 1. Specialista fogorvosok
  Nemzetközi tudással és tapasztalattal
 2. Modern technológia
  Gyors beavatkozások
 3. Fájdalommentes
  Modern érzéstelenítő segítségével semmit nem lehet érezni
 4. Megértő kollégák
  Minden igényt figyelembe veszünk
 5. Elkerülhető a foghúzás
  Csak így állítható meg a fog elvesztése

Bejelentkezek

Mikor szükséges a gyökérkezelés?


A kezelésre szükség lehet mélyre terjedő fogszuvasodások és fogat érintő balesetek miatt. Az érintett fogak „belét” eltávolítjuk és alapos fertőtlenítésen esnek át a kitisztított gyökércsatornák. Mindezt természetesen teljes érzéstelenségben végezzük a legmodernebb naprakész eszközökkel (Reciproc endomotorok), nagy nagyításban loope-k és mikroszkópok alatt. Leggyakoribb oka az erős fogfájás, melynek oka a mély szuvasodás, a mély tömés, fogsérülés, vagy fogtörés.


Milyen tünetek jelzik, hogy gyökérkezelésre lehet szükség?


A tünetek változatosak lehetnek. Az enyhe fogfájástól a szinte elviselhetetlen szintig. A változó erősségű fájdalom napközben, vagy harapáskor jelentkező fájdalom is jelezheti. Sok esetben a forró vagy hideg ételek és italok elfogyasztása után egy elnyújtott fájdalmat lehet érezni. Előfordulhat, hogy érzékeny vagy duzzadt az íny az érintett fog gyökere körül, olykor egy kis mitesszer-szerű duzzanat jelenik meg a területen. Ha bármelyik tünetet tapasztalod, érdemes mihamarabb felkeresni fogászatunkat és egy gyors vizsgálatot követően akár azonnal csökkenthető a fájdalom, de kezelési tervet is adunk árral együtt.

Itt minden félelmem elmúlt!

Anna

Sokat számít számomra, hogyan fogadnak és hogyan működnek… Azt kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Rengeteg műtéten voltam már, de itt minden félelmem elmúlt, mert ahogy beléptem kedves mosolygós emberek fogadtak. Nagyon ügyesek voltak, a kezelés gyorsan és fájdalommentesen ment. Csak így tovább!

Mi az előnye a gyökérkezelésnek? 


Ezzel a beavatkozással elkerülhető a fog azonnali elvesztése. A kezeléssel megakadályozzuk a fertőzés és a baktériumok szomszédos fogakra és vérbe terjedését. Az íny és csont gyulladását csökkentjük és a fogak nagyobb eséllyel, hosszabb távon is megtarthatók.


Fájdalmas a gyökérkezelés? 


Régen ezek a kezelések fájdalommal jártak a gyengébb érzéstelenítők és enyhe fertőtlenítők miatt. Napjainkban azonban a modern fogászati tudománynak köszönhetően teljesen fájdalommentesen végezzük ezeket a kezeléseket.

Mi történik a gyökérkezelés után a foggal?


A sikeres gyökérkezelési procedúra befejeztével a fogak elveszítik vitalitásukat (nem élő fogak többé) és idővel törékenyebbé válnak. Minél hátrébb van a fog, annál nagyobb a terhelés rágáskor számára. Ezeket védeni kell a törés lehetőségétől, mivel ez foghúzáshoz vezethet. Fogorvosaink minden esetben koronákat és betéteket ajánlanak a fogak védelmére, hogy hosszú távon visszanyerhesse a funkcióját és természetes küllemét a gyökérkezelt fog.


Bejelentkezek